DES DE 1918 OFERINT
SOLUCIONS ELECTROTÈRMIQUES

Participació d'Electricfor en un projecte d'Abengoa per a tancs CIP (23/03/2018)

Dins el conjunt d'aplicacions de les resistències elèctriques dissenyades i fabricades per Electricfor, trobem la destinada a la generació d'energia a partir d'energies primàries (renovables i no renovables), així com al tractament de l'aigua.

Especialment per a aquest sector, Electricfor participa en un projecte impulsat per l'empresa espanyola Abengoa i l'empresa italiana Fisia Italimplant (ambdues formen part d'una UTE - Unió Temporal d'Empreses), i que s'ubica a la planta de dessalinització Shuaibah III - a 110 km al sud de Jeddah, a l'Aràbia Saudita.

L'aportació d'Electricfor al projecte consisteix en la instal·lació de 4 elements del grup escalfador GCB-N destinats a l'escalfament òptim de solucions de neteja en tancs CIP.

Què són els tancs CIP?

L'acrònim CIP correspon a "Cleaning in Place", que fa referència a un tipus de neteja l'objectiu principal del qual és no desmuntar cap element que formi part d'un altre - en aquest cas un tanc - i dur a terme la neteja d'aquest a través d'un circuit d'aigua i de la dissolució de productes químics calents mitjançant el mateix tanc o una canonada.

L'acció física, química i bacteriològica d'aquests productes acaba amb les restes de brutícia i microorganismes presents en les superfícies. En conseqüència, la tasca d'una unitat de neteja CIP consisteix en la preparació d'emulsions de neteja amb un tipus de concentració i temperatura adequades, i en la programació dels diversos cicles que siguin necessaris per a la neteja de tots els elements que formen part de la planta de dessalinització; tenint el control, a més, de variables tan importants com la temperatura, el cabal i/o la pressió.

Característiques principals d'un grup escalfador GCB-N i detalls del projecte

Es tracta d'un element format per 24 varetes en forma d '"U" inserides en un tub d'aliatge Super austenític 254SMO de 12,5 mm i que són subministrades muntades en una brida ANSI d'acer inoxidable AISI 316L.

El grup també compta amb una caixa de connexions en acer inoxidable AISI 316L que disposa d'un grau de protecció contra la humitat IP-65.

En aquest cas, els 4 elements del grup calefactor es lliuraran en planxes separadores en acer inoxidable AISI 316L amb l'objectiu d'evitar el contacte de les resistències entre si, ja que estaran repartides de manera uniforme en tota la seva longitud.

Dins dels tancs CIP, les resistències elèctriques que formen part d'aquests elements calefactors seran capaces d'escalfar les solucions de neteja fins a una temperatura de 200 °C.
Amb aquest projecte, Electricfor demostra, un cop més, la seva capacitat per donar servei a clients de sectors molt diversos i per adaptar-se a les característiques especials de cadascun dels projectes que se li confien.




Tornar
Participació d'Electricfor en un projecte d'Abengoa per a tancs CIP