DES DE 1918 OFERINT
SOLUCIONS ELECTROTÈRMIQUES

Electricfor intervé en la producció d'hidrogen com a font d'energia neta (17/01/2024)

L'hidrogen és avui dia una de les alternatives energètiques el consum de les quals s'està potenciant més enfront de l'ús de combustibles fòssils. Quan s'utilitza en processos de combustió, produeix aigua com a subproducte en comptes de diòxid de carboni (CO₂) i altres contaminants atmosfèrics. Per aquest motiu, i perquè és possible produir-lo a partir de fonts renovables, es diu que contribueix a la mitigació del canvi climàtic i a la transició cap a una matriu energètica més sostenible.

 

A l'hora de produir hidrogen de manera industrial, els escalfadors elèctrics són una opció eficient i segura, especialment quan es tracta d'aplicacions que requereixen resultats amb un alt nivell de puresa. Això és així perquè els escalfadors elèctrics són més nets i respectuosos amb el medi ambient en comparació amb els de combustió, que emeten gasos derivats de la ignició i generen residus.

 

En el procés de producció d'hidrogen els escalfadors elèctrics utilitzen energia elèctrica per generar calor i aplicar-ho a reactors i un altre tipus de sistemes. Perquè es pugui dur a terme tota una sèrie de reaccions químiques com són la reforma de vapor o l'electròlisi de l'aigua, és necessari aconseguir temperatures molt altes. Els escalfadors elèctrics permeten un control precís del grau de calor a aconseguir. A més, ofereixen una ràpida resposta davant canvis en la demanda.

 

Com a empresa experta en la fabricació de resistències elèctriques calefactores i equips d'escalfament, Electricfor compta amb una àmplia experiència en aquesta mena de tecnologia. Dissenyem i manufacturem garantint la millor resposta possible en aplicacions que tenen a veure amb la consecució i el tractament de l'hidrogen. Entre elles destaquen les següents:

 

- Escalfament de reactors per a descompondre metà en hidrogen. Gràcies als nostres escalfadors elèctrics es duu a terme una part crucial d'aquest procés. Permeten aconseguir i mantenir de forma controlada la temperatura necessària per produir una reacció química considerada d'alt risc.

 

- Descomposició endotèrmica d'amoníac per a producció d'hidrogen, un procés en el qual és fonamental l'ús de mètodes avançats de control de temperatura per millorar l'eficiència i reduir l'energia requerida.

 

- Producció d'amoníac a partir d'hidrogen i nitrogen mitjançant el procés d'Haver-hi-Bosch. Es tracta d'un mètode essencial per a l'agricultura, ja que l'amoníac s'utilitza com a ingredient principal en la fabricació de fertilitzants nitrogenats. Això sí, el procés per obtenir-lo sol ser energèticament intensiu. Per solucionar la seva contribució a les emissions globals de diòxid de carboni (CO₂) s'estan explorant mètodes més sostenibles de producció. L'ús de fonts d'hidrogen renovable obtingut mitjançant escalfadors elèctrics és un d'ells.

 

- Escalfament en tancs d'hidròxid de sodi, comú en la fabricació de productes químics i en la indústria de processament. Els escalfadors elèctrics s'empren per facilitar dissolucions, ajustar concentracions, controlar la viscositat o permetre un emmagatzematge durador sense que l'hidròxid de sodi se solidifiqui.

 

- Escalfament d'amoníac per a diverses finalitats industrials, com a processos químics específics o sistemes de refrigeració. L'amoníac és tòxic i corrosiu, per la qual cosa és vital aplicar sistemes de control per mantenir la temperatura i la pressió dins d'uns rangs segurs.

 

- Precalfament de gas per a alimentar turbines mescladores d'hidrogen i gas natural. A través d'aquestes turbines es produeix energia elèctrica més eficient i sostenible. L'ús dels nostres escalfadors elèctrics dins d'aquest àmbit permet, entre altres avantatges, adaptar-se a diferents proporcions de mescles, millorar l'alliberament d'energia i evitar problemes com la condensació o la formació de dipòsits no desitjats.

 

Per a més informació sobre l'ús d'escalfadors elèctrics en la producció d'hidrogen, no dubti a posar-se en contacte amb Electricfor. Comptem amb una àmplia gamma de solucions industrials amb les quals adaptar-nos a les necessitats de cada client.




Tornar
Electricfor intervé en la producció d'hidrogen com a font d'energia neta